the language of Filipinos

Wat is de taal van de Filipijnen?

De nationale taal is de identiteit van elk land, maar wat is de taal van de Filipijnen? Wat uniek is in elk land, zijn de verschillen tussen nationale identiteiten. Een van de representaties van nationale identiteit die zo interessant kan zijn om erover te praten, is de taal. Sommige landen hebben dezelfde officiële taal als Spanje, Mexico, Peru en andere Latijns-Amerikaanse landen, waar ze Spaans gebruiken. Terwijl anderen twee of meer officiële talen zoals België hebben die Nederlands, Frans en Duits zijn.

De Filipijnen en de Filipijnse taal

Land: Filipijnen
Officiële talen: Filipijns en Engels
Nationale taal: Filipijns
Regionale talen: 120 tot 187 regionale talen

De term Filipijns betekent de bevolking van de Filipijnen. Het zijn ook: van nature geboren uit Filipijnse ouders (door bloed), geboren in Filipijnse bodem of territorium (vanaf de geboorte), of als buitenlanders, aangenomen door een rechterlijke handeling met voordelen, net als een inheemse Filipijn (door naturalisatie).

Filipijns wordt ook wel de nationale taal van de Filipijnen genoemd, naast hun officiële taal naast het Engels. Het is gebaseerd op de Tagalog-taal die veel wordt gesproken in Luzon. De titel Filipijns kwam van de Spaanse term “las Islas Filipinas” of de eilanden van de Filipijnen. Gegeven door de Spaanse priester en ontdekkingsreiziger Ruy Lopez de Villalobos ter ere van Filips II, koning van Spanje.

De taal van de Filipijnen

Hoewel het gebruikelijk is dat landen dezelfde taal hebben als een andere, betekent dit niet dat ze identiek zijn op een manier dat mensen in die landen denken, handelen en zich gedragen in situaties. Gewoon omdat er nog steeds veel meer factoren zijn die de identiteit van een land bepalen, zoals culturele achtergrond, geografische locatie, samenleving, enzovoort.

Baybayin Alphabet
Baybayin, is het oude schrift dat door vroege Tagalog-mensen werd gebruikt en het werd voor het eerst opgenomen in de 16e eeuw.
De Tagalog-taal is de niet-standaardvorm van Filipijns. Het woord “taga” betekent “van” of “inheems van” en “log” betekent “rivier”. Het oudste geschreven verslag van Tagalog is “Laguna Copperplate Inscription”, dat dateert uit 900 CE. De geschriften op de plaat tonen stukjes andere talen van de omringende eilanden, zoals Javaans, Sanskriet, Oud-Maleis en Oud Tagalog.

[clickToTweet tweet=”Tagalog = Taga (native of) + log (river)” quote=”Tagalog = Taga (native of) + log (river)”]

Waarom Filipijns leren?

Zoals gezegd, de nationale taal is vooral onze nationale identiteit. Communiceren in de Filipijnse taal tussen autochtone Filipijnen of Filipijnen in het buitenland is de drijvende kracht achter de eenheid van een land. We zijn niet alleen trots op ons erfgoed, maar ook op respect voor ons vaderland.

De diepe geschiedenis van de Filipijnen voorafgaand aan de komst van westerse ontdekkingsreizigers tot aan de wereldoorlogen vertelt hoe onze moedertaal overleefde. Als we onze jonge generatie thuis lesgeven met behoud van de Filipijnse taal, geven we ze de kans om hun nationaliteit te waarderen. Ten slotte zullen onze jongeren hetzelfde doen voor de volgende generatie wanneer we ze laten zien hoe. Dus elk idee nu wat de taal van de Filipijnen is?

Vindt u dit artikel informatief? Als dat zo is, laat dan een opmerking achter en deel het met je vrienden.

Welke Filippijnse taal spreek je thuis? Vertel ons er iets over in het opmerkingenveld.

Als je een trotse Filipijnse of Belgische bent, zijn we momenteel op zoek naar gastschrijvers die op onze website schrijven. Als je geïnteresseerd bent om de taal te leren, kijk dan ook in onze e-boeken.

Belgianfilipinolovers (57)

We are a dynamic team consisting of young and passionate - minded individuals who love Belgium and the Philippines. Our common desire is to bring and share valuable contents around culture, travel, relationship, family values, culinary, and lifestyle.

Scroll to Top