Manny Pacquiao vs. Lucas Matthysse

Deze mag je niet missen: Manny Pacquiao vs. Lucas Matthysse

Deze mag je niet missen: Manny Pacquiao vs. Lucas Matthysse. Het is inmiddels alweer even geleden dat de Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao voor een boksmatch van formaat in de ring kroop, maar op 14 juli is het zover. Pacquiao zal het opnemen tegen WBA welterweight-wereldkampioen Lucas Matthysse. Een wedstrijd die je beslist niet mag missen.

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao werd op 17 december 1978 geboren in Kibawe, op het zuidelijke eiland Mindanao. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij elf was en moeder stond er alleen voor. Wegens geldgebrek was Pacquiao genoopt zijn middelbare school op te geven.

Op zijn veertiende trok hij richting Manilla, waar hij voornamelijk op straat leefde. Om toch iets te verdienen, werd hij
amateurbokser. Dat deed hij goed, want hij werd al snel opgenomen in het Filipijns nationaal amateur boksteam. Reeds op zijn
zestiende werd hij professioneel bokser.

Maar… hij woog enkele kilogrammen te licht om te boksen in de lichtste categorie. Spitsvondige Pacquiao loste dat echter op door wat extra kilo’s in zijn broekzakken te steken.

De 1m66 grote bokser vocht in totaal 67 wedstrijden, waarvan hij er 59 wist te winnen. 38 keren daarvan ging het licht even uit bij zijn tegenstander.

Zijn meest besproken match ooit was die van 2 mei 2015 tegen Floyd Mayweather. Die verloor hij op basis van punten.

In april 2016 liet Pacquiao weten dat hij met pensioen ging: hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en kids. Lang heeft dat pensioen trouwens niet geduurd: op 5 november van datzelfde jaar nam hij het op tegen Jessie Vargas.

Pacquiao vs. Lucas Matthysse

Op 14 juli zal Pacquiao het opnemen tegen Lucas Matthysse. Ook deze 35-jarige Argentijn is niet van de minsten. Matthysse heeft 44 gevechten op zijn naam staan, waarvan hij er 39 won. Hij is berucht omwille van zijn agressieve gevechtsstijl en zijn punch om letterlijk bij neer te vallen.

Kortom: een niet te missen boksmatch dus. Die vangt aan op 14 juli in Kuala Lumpur, Maleisië om 23u. Allicht zal de match ook ergens live te volgen zijn op het grote scherm, hier in België. Wij houden je op de hoogte!

[su_box title=”Volg Manny!”]De laatste updates over de wedstrijden van Manny Pacquiao kan je vinden in onze evenementen kalender.[/su_box]

Na deze boxwedstrijd van Manny Pacquiao vs. Lucas Matthysse wil je misschien verder lezen over de 10 uitzonderlijke feiten in de Filipijnen.

Wie denk jij dat Manny Pacquiao nog moet verslaan in de boxring?

Stefan (2)

Stefan werd geboren in Turnhout. In het jaar tweeduizend ontdekte hij de Filipijnen, zeven jaar later bleef hij - in België nog wel! - plakken aan een Filipijnse schone. In het dagelijks leven is hij, naast papa en echtgenoot, ook nog journalist/ redacteur/ auteur, levensgenieter en autofreak.

Scroll to Top