traditional Filipino wedding

De Traditionele Filipijnse Trouw

Tijd voor het traditionele Filippijnse huwelijk. Je hebt elkaar eindelijk het jawoord gegeven. Jullie zijn beiden al klaar voor een getrouwd leven. Maar het is geen gemakkelijk ding. Het huwelijksvoorstel was tenslotte nog maar het begin. Filippino’s staan bekend als overdreven familie-georiënteerd. Een traditioneel Filippijns huwelijk draait eigenlijk rond het kunnen ontmoeten en praten met elkaars familieleden. In de Filippijnen kunnen familie en familieleden ook hands-on zijn als het gaat om de voorbereidingen voor het huwelijk. Oeps.

Wat is de traditionele Filipijnse bruiloft?

Pamamanhikan

Na het huwelijksvoorstel moet de man naar het huis van de Filipijnse gaan om formeel haar hand in het huwelijk te vragen. Voor de Pamamanhikan ga je in feite jezelf introduceren aan de ouders van de vrouw als haar aanstaande echtgenoot en vraagt om hun zegening.

Als we het terug in de geschiedenis vinden, komt het voort uit de pre-koloniale praktijk van inheemse Filippino’s, waar het mannetje naar het huis van de vrouw gaat en een “bruidsschat” aanbiedt – eigendom, geld of andere bezittingen in ruil voor hun dochter. Godzijdank is dit op dit moment niet meer het geval.

In pamamanhikan hoef je je alleen maar te presenteren, het liefst met je eigen ouders mee. Op deze manier ontmoeten en bespreken beide families de huwelijksplannen. Deze stap is een must voordat u doorgaat met andere huwelijksvoorbereidingen.

De Entourage

Nu je al klaar bent met de pamamanhikan, is het tijd om met je verloofde te gaan zitten om de belangrijkste sponsors en de hele entourageploeg te bespreken. Omdat de Filippijnen in de meerderheid katholiek zijn, kun je verwachten dat je huwelijksceremonie een uur durende mis en andere riten omvat. Het kopel kiest zorgvuldig wie van hun vrienden en familie een speciale rol zal spelen tijdens de hele ceremonie.

Laten we beginnen met de peetouders (ninongs en ninangs). Het zijn meestal 5 peetvaders en 5 peetmoeders die mogelijk je dichtstbijzijnde ooms en tantes zijn. Naast de gebruikelijke beste man, bruidsmeisje, bruidsmeisjes, enz., Zijn er ook wat wij secundaire sponsors noemen die de kaars aansteken en de sluier en het koord om je heen tijdens de ceremonie plaatsen. Het is meestal een paar / paar voor elk object. U kunt kiezen uit uw vrienden of familieleden die waarschijnlijk binnen dezelfde leeftijdscategorie liggen als u.

Een ander ritueel object dat je misschien niet kent, is de arrhae. Het is gemaakt van 13 gouden munten gepresenteerd in een sierlijke doos, die de bruidegom’s belofte van welvaart aan de bruid vertegenwoordigt. Onder de ringdrager en bloemenmeisjes wordt de arrhae gewoonlijk door een kind in een kussen gebracht.

De receptie

Na de kerkelijke bruiloft worden de jonggehuwden geacht twee witte duiven vrij te geven om huwelijkse harmonie en vrede te symboliseren. Het kan worden gedaan voor de kerk of bij de receptie. De duiven zijn in hun handen of worden in een kooi geplaatst waar een lint dat moet worden getrokken om los te laten wordt vastgebonden.

Een ander ding om op te merken is de Money Dance. Terwijl het koppel het podium opendraait voor hun dans, kunnen gasten naar het centrum komen en geldrekeningen plakken aan de kleding van het paar. Deze traditie is een manier om het paar geschenken te geven zodat ze kunnen beginnen met hun nieuwe leven.

Ten slotte moeten de jonge vrouwen zich achter de bruid opstellen. Dan gooit ze haar boeket naar achteren en wie het vangt, denkt dat ze de volgende is die gaat trouwen. Afgezien van deze tradities, kan het huwelijksfeest variëren met verschillende moderne spellen voor het paar en de gasten.

Een Filipijns huwelijk is min of meer hetzelfde met een Westers huwelijk, maar er zijn ook veel unieke gebruiken en tradities om op te letten. Er zijn ook enkele rituele voorwerpen die je vreemd zijn. Het is het beste als je je er van tevoren van bewust bent. Maar als er één ding is, is het dat een Filipijns huwelijk niets minder is dan plezier maken met deze gebruiken.

[clickToTweet tweet=”Een Filipijns huwelijk is erg leuk.” quote=”Een Filipijns huwelijk is erg leuk.”]

Lees meer: Dating met een Filipijnse, de beste kenmerken van een Filipijnse.

Wat wil je nog meer weten over de traditionele Filippijnse bruiloft?

Belgianfilipinolovers (57)

We are a dynamic team consisting of young and passionate - minded individuals who love Belgium and the Philippines. Our common desire is to bring and share valuable contents around culture, travel, relationship, family values, culinary, and lifestyle.

Scroll to Top