Best of Manila street foods halo halo

Beste van Manilla Straat Eten

Beste van Manilla straat eten. Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen en een van de dichtst bevolkte steden in de wereld is ook de plaats voor liefhebbers van straat eten. Als land met verschillende etnische achtergronden en een lange geschiedenis van bezetting door de Spanjaarden, de Japanners en uiteindelijk de Amerikanen. De Filipijnen heeft een grote mix aan smaken in de keuken, met een sterke invloed van Aziatische smaken. Dit artikel presenteert het beste van Manilla straat eten.

Straat eten

Het Filipijns straat eten is waarschijnlijk het meest onderschat in gans Azië. Als een buitenlander de Filipijnen bezoekt, denkt hij zelden aan straat eten, toch is het de beste plaats om een verschillende keuken uit te proberen.

Het is zo eenvoudig als 1, 2, 3 om in Manilla authentiek straat eten te vinden. Van het moment dat je in de drukken straten van Manilla stapt. Van de smalle straatjes tot de lange autowegen, je kan er overal lokaal gemaakte straatgerechten vinden aan een democratische prijs.

Lokale markten zijn ook een voor de hand liggende plaats voor het vinden van lokaal en goedkoop straat eten. Wanneer je naar een shoppingcenter gaat kan je allerlei kleine standjes vinden met straat eten.  Dit kan soms wat duurder zijn, maar het is zeker lekker. Aziatisch straat eten is de moeite, maar deze zijn het beste van Manilla straat eten. Een overzicht:

De beste straat gerechten

Champorado

Het is een chocolade rijstpap. Je kan het eten met gezoutte droge sardienen welke “tuyo” noemen. Filipijnen eten dit als ontbijt.

Bananen Que of Bananen Q

Dit is een goede namiddag snack. Je kan het maken met een bananen variëteit “saba”. Gefrituurde bananen met een jasje van gecaramellizeerde suiker. In de Filipijnen serveren ze dit op een stokje, zoals bij de BBQ.

Okoy

Dit is zo lekker om zomaar straat eten te zijn. Het hoofdingrediënt zijn garnalen. Je mengt het samen met gesneden zoette aardappelen en werkt het af met bloem deeg. Nadien, wordt het gefrituurd. Op het moment dat je het wenst te eten, stop het in pikante azijn saus.

Halo Halo

Deze lekkernij is de Filipijnse nationale dessert. Het is de Filipijnse versie van gelaagde ijscrème. Het bestaat uit verschillende zoetigheden die lokaal verwerkt worden, zijnde; bananen, rode bonen, jackfruit, kokosnoot en zoveel meer is mogelijk. Alles wordt afgewerkt met een lepel van zoete ‘ube’ wortel en ijscrème met een klein stukje flan en geconcentreerde melk.

Halo Halo, is het beste van Manilla straat eten.

Straat barbecues

Filipijnen eten bijna alles van het dier, van hoofd tot poot. Ze zijn ook gekend voor hun barbecues. Inclusief adidas (kippenpoten), betamax (varkens en kippenbloed in vierkantjes), isaw (kippen en varkens organen) en de helm (kippenhoofd). Er is zo’n groot aanbod aan sauzen dat de BBQ nog beter smaakt.

Balut

Het is een gekookt eendenei, een embryo tussen de 14 en 21 dagen oud. Natuurlijk kan jet het best eten met een vleugje zout en pikante azijn.

Sisig

Je kan deze knetterende schotel eten met daarbij een Filipijns bier (San Miguel). De Sisig schotel bestaat uit varkenshoofd en -lever. Het is het lekkerst met calamansi en chilipeper.

https://www.youtube.com/watch?v=_t4DKBfLTic

Wanneer je Filipijns straat eten voor de eerste keer gaat uitproberen, neem dan een vertrouwde Filipijn mee, zodat je de beste ervaring kan hebben. Lokale Filipijnen kennen de beste plaatsen om te eten. Maar ook kennen ze de lokale specialiteiten. Tot slot kunnen zijn het beste gezelschap zijn om videoke of karaoke te houden. Ten slotte is er niets beter dan dat en het beste van Manilla straat eten.

Laat ons weten welk straat eten jij verkiest in Manilla. Of schrijf een straat eten artikel als een gast schrijver.

Scroll to Top